Re: ThumbDV used as an AMBE Server


 

Is your HB Local adress is 0.0.0.0 ?

If you have 127.0.0.1, change it! You must use 0.0.0.0 to listen all interfaces.

Look my "print screen".

Nicolas - F8FKD


--------------------------------------------

En date de : Jeu 9.2.17, John D Hays - K7VE <john@hays.org> a écrit :

Objet: Re: [ambe] ThumbDV used as an AMBE Server
À: ambe@nw-digital-radio.groups.io
Date: Jeudi 9 février 2017, 16h37

Your ircddbgateway needs HB
listening on 0.0.0.0 and make sure your repeater 2
(DummyRepeater) on ircddbgateway has the laptop's IP
address. 
On Feb 9, 2017 04:30,
"TG9AOR via Groups.Io" <agroaviation=yahoo.com@groups.io>
wrote:
I went
ahead and installed compass lite on a separate Rpi3,
insterted the ThumbDV and installed ambeserver,
and:pi@TG9AOR:~ $ sudo systemctl status
ambeserver@ttyUSB0.service -l
● ambeserver@ttyUSB0.service - DV3000 Daemon
   Loaded: loaded (/lib/systemd/system/
ambeserver@.service; enabled)
   Active: active (running) since Thu 2017-02-09
12:16:47 UTC; 2min 28s ago
  Process: 702 ExecStartPre=/bin/chmod 0660 /dev/%i
(code=exited, status=0/SUCCESS)
  Process: 687 ExecStartPre=/bin/chgrp dialout /dev/%i
(code=exited, status=0/SUCCESS)
 Main PID: 717 (AMBEserver)
   CGroup: /system.slice/system-
ambeserver.slice/ambeserver@ ttyUSB0.service
           └─717 /usr/sbin/AMBEserver -p 2460
-i /dev/ttyUSB0 -s 460800Feb 09 12:16:47 TG9AOR
systemd[1]: Started DV3000 Daemon.
Feb 09 12:16:47 TG9AOR AMBEserver[717]: AMBEserver:
Starting...
Feb 09 12:16:47 TG9AOR AMBEserver[717]: AMBEserver: Opened
serial port /dev/ttyUSB0 at 460800 bps.
Feb 09 12:16:47 TG9AOR AMBEserver[717]: AMBEserver:
Initialized AMBE3000R version V120.E100.XXXX.C106.G514.R009.
B0010411.C0020208.
Feb 09 12:16:47 TG9AOR AMBEserver[717]: AMBEserver:
Listening for connections on UDP port 2460.
So the setup now isRpi2 with DVMega(Repeater2)
and ircDDBGateway -192.168.0.10-connected to Repeater 1 via
192.168.0.12 & Port 20011RPi3 with ThumbDV and
ambeserver-192.168.0.11- Listening on port
2460Windows 10 Laptop with DummyRepeater(Repeater
1)-192.168.0.12-Connected to ambeserver via the Dongle Tab
on DummyRepeater(DV3000 Network-192.168.0.11 & Port
2460) and connected to ircDDBGateway via the Network
Tab(Gateway 192.168.0.10 & Port 20010) and this is where
I am not sure, I left Local IP Address 127.0.0.1 & Port
20011, but I have no devices attached here to this
laptop.

The DummyRepeater does not connect to the Gateway, it
does not bring up the not linked status. When I press the
Transmit button on the laptop, the ThumbDV does light up,
but I do not pass any audio to the Gateway as I am connected
to REF012E for testing and the audio does not come back to
the laptop. I do see on the Gateway's log passing AMBE
to port 20011 but I do not hear a thing on my
laptop.
What did I miss??
Thanks.

Join ambe@nw-digital-radio.groups.io to automatically receive all group messages.