Re: PI3 and DV3000U


 

From your error log, you are running at 230400 baud. If your ThumbDV is new, it runs at 460800.

Make sure it is at /dev/ttyUSB0 and modify the configuration as per https://nw-digital-radio.groups.io/g/ambe/wiki/AMBEserver-Addendum


On Sep 14, 2016 07:20, "Ian" <gm4upx@...> wrote:

Hello,

While I try and figure out were I have gone wrong I thought I'd post this just in case someone else has experienced it.

As you can see the ambeserver starts but falls over a few seconds later.

Regards,

Ian.. 


pi@compass02:~ $ sudo systemctl status ambeserver@...

● ambeserver@... - DV3000 Daemon

   Loaded: loaded (/lib/systemd/system/ambeserver@.service; enabled)

   Active: active (running) since Wed 2016-09-14 14:56:17 BST; 3s ago

  Process: 999 ExecStartPre=/bin/chmod 0660 /dev/%i (code=exited, status=0/SUCCESS)

  Process: 995 ExecStartPre=/bin/chgrp dialout /dev/%i (code=exited, status=0/SUCCESS)

 Main PID: 1003 (AMBEserver)

   CGroup: /system.slice/system-ambeserver.slice/ambeserver@ttyUSB0.service

           └─1003 /usr/sbin/AMBEserver -p 2460 -i /dev/ttyUSB0


Sep 14 14:56:17 compass02 systemd[1]: Started DV3000 Daemon.

Sep 14 14:56:17 compass02 AMBEserver[1003]: AMBEserver: Starting...

Sep 14 14:56:17 compass02 AMBEserver[1003]: AMBEserver: Opened serial port /dev/ttyUSB0 at 230400 bps.

pi@compass02:~ $ sudo systemctl status ambeserver@...

● ambeserver@... - DV3000 Daemon

   Loaded: loaded (/lib/systemd/system/ambeserver@.service; enabled)

   Active: failed (Result: exit-code) since Wed 2016-09-14 14:56:50 BST; 1s ago

  Process: 1003 ExecStart=/usr/sbin/AMBEserver -p ${UDP_PORT} -i /dev/%i $AMBESERVER_FLAGS (code=exited, status=1/FAILURE)

  Process: 999 ExecStartPre=/bin/chmod 0660 /dev/%i (code=exited, status=0/SUCCESS)

  Process: 995 ExecStartPre=/bin/chgrp dialout /dev/%i (code=exited, status=0/SUCCESS)

 Main PID: 1003 (code=exited, status=1/FAILURE)


Sep 14 14:56:17 compass02 systemd[1]: Started DV3000 Daemon.

Sep 14 14:56:17 compass02 AMBEserver[1003]: AMBEserver: Starting...

Sep 14 14:56:17 compass02 AMBEserver[1003]: AMBEserver: Opened serial port /dev/ttyUSB0 at 230400 bps.

Sep 14 14:56:50 compass02 AMBEserver[1003]: AMBEserver: Couldn't find start byte in serial data

Sep 14 14:56:50 compass02 AMBEserver[1003]: AMBEserver: error receiving response to reset

Sep 14 14:56:50 compass02 AMBEserver[1003]: AMBEserver: Could not initialize the DV3K!

Sep 14 14:56:50 compass02 systemd[1]: ambeserver@...: main process exited, code=exited, status=1/FAILURE

Sep 14 14:56:50 compass02 systemd[1]: Unit ambeserver@... entered failed state.

Sep 14 14:56:50 compass02 systemd[1]: Triggering OnFailure= dependencies of ambeserver@....


Join ambe@nw-digital-radio.groups.io to automatically receive all group messages.