Date   
Re: issue bluedv after last big windows update 1800

Spiros Xanthopoulos
 

I was wondering what is wrong with my computer....BlueDV is not working here also...help needed !!!

73 de sv2evs

Re: issue bluedv after last big windows update 1800

Spiros Xanthopoulos
 

Same problem here, its not working....

Windows 10 says bluedv is a virus #ambe #bluedv #support

Spiros Xanthopoulos
 

Hi All...Yesterday everything was working ok, today windows says the application BlueDV has a virus...seen this already but dont know where...Please advice..73 de sv2evs

Re: Original ThumbDV and AMBED

Jamie R. Cid <jay@...>
 

Hi Scott,

I'm confused, your first post already states that its a "ThumbDV" why would you change it again?? I have the same issue with the new InternetLabs DV3k I'm trying to get working. I did change the baud to 230400 and recompiled with no change. Any ideas?

Initializing vocodecs:
Detected 1 USB-FTDI devices
Description : USB-3000   Serial : DA4AIASF (Changed from DV3k to USB-3000)
Codec interfaces initialized successfully : 0 channels available
Initializing controller
AMBEd started and listening on 127.0.0.1


73,

Re: Original ThumbDV and AMBED

 

Jamie. This is just showing 1 device. Ambed needs at least two channels. 


On Mon, Oct 21, 2019, 07:37 Jamie R. Cid <jay@...> wrote:
Hi Scott,

I'm confused, your first post already states that its a "ThumbDV" why would you change it again?? I have the same issue with the new InternetLabs DV3k I'm trying to get working. I did change the baud to 230400 and recompiled with no change. Any ideas?

Initializing vocodecs:
Detected 1 USB-FTDI devices
Description : USB-3000   Serial : DA4AIASF (Changed from DV3k to USB-3000)
Codec interfaces initialized successfully : 0 channels available
Initializing controller
AMBEd started and listening on 127.0.0.1


73,

Re: Original ThumbDV and AMBED

Jamie R. Cid <jay@...>
 

Ow so itll always show 0 unless there's multiple?

Re: Original ThumbDV and AMBED

 

Yes, I believe so.

On Mon, Oct 21, 2019 at 8:42 AM Jamie R. Cid <jay@...> wrote:
Ow so itll always show 0 unless there's multiple?



--
John D. Hays
Kingston, WA
K7VE

 

Re: Original ThumbDV and AMBED

Jamie R. Cid <jay@...>
 

Ok, Thank you!

error when saving setup #bluedv #thumbdv

Merle Watts
 

I have a thumbdv and BlueDV for windows.
About 2 yrs ago I was in Asia using DMR.  and everything was working fine.  I updated BlueDV on my laptop and I could no longer get the settings to save.

I get an error that says "Object reference not set to an instance of an object".

After returning to the US I started getting the same error on my desktop.

Any ideas?  It's been 2 yrs now and it still doesn't work on either the laptop or the desktop.  Both have windows 10.

Cannot make to connection to Brandmeister network

Frank Mayer
 
Edited

Is there anyway to eliminate this message at the start up of the program? “Cannot make connection to Brandmeister network “. I get it about 50% of the time or more when I start up.  All I have to do is click ok and the program runs with no issues.  I'm using the latest software. 
Frank, W2SDR

Re: error when saving setup #bluedv #thumbdv

 

Upgrade to the latest version 9570 and select an YSF reflector in the setup. Then save.

 

 

Greets and 73,

    David PA7LIM

 

From: ambe@nw-digital-radio.groups.io <ambe@nw-digital-radio.groups.io> On Behalf Of Merle Watts via Groups.Io
Sent: Wednesday, 18 December 2019 23:58
To: ambe@nw-digital-radio.groups.io
Subject: [ambe] error when saving setup #bluedv #thumbdv

 

I have a thumbdv and BlueDV for windows.
About 2 yrs ago I was in Asia using DMR.  and everything was working fine.  I updated BlueDV on my laptop and I could no longer get the settings to save.

I get an error that says "Object reference not set to an instance of an object".

After returning to the US I started getting the same error on my desktop.

Any ideas?  It's been 2 yrs now and it still doesn't work on either the laptop or the desktop.  Both have windows 10.

Re: error when saving setup #bluedv #thumbdv

if.only@...
 

Hi, I too had this problem, on Windows 10 I got the PC to use a suitable mode which turned out to be Windows 8 for that particular prog. and it worked fine then.
Hope that helps.

M3VWU

Re: error when saving setup #bluedv #thumbdv

Ludovic Ludo
 

You have not the last version i suppose.
So update it.

Best regards,
Ludovic - F5PBG

Re: error when saving setup #bluedv #thumbdv

 

David is the author and authority, please follow his direction on BlueDV.

On Mon, Dec 23, 2019 at 8:56 AM David PA7LIM <info@...> wrote:

Upgrade to the latest version 9570 and select an YSF reflector in the setup. Then save.

 

 

Greets and 73,

    David PA7LIM

 

From: ambe@nw-digital-radio.groups.io <ambe@nw-digital-radio.groups.io> On Behalf Of Merle Watts via Groups.Io
Sent: Wednesday, 18 December 2019 23:58
To: ambe@nw-digital-radio.groups.io
Subject: [ambe] error when saving setup #bluedv #thumbdv

 

I have a thumbdv and BlueDV for windows.
About 2 yrs ago I was in Asia using DMR.  and everything was working fine.  I updated BlueDV on my laptop and I could no longer get the settings to save.

I get an error that says "Object reference not set to an instance of an object".

After returning to the US I started getting the same error on my desktop.

Any ideas?  It's been 2 yrs now and it still doesn't work on either the laptop or the desktop.  Both have windows 10.



--
John D. Hays
Kingston, WA
K7VE

 

Re: error when saving setup #bluedv #thumbdv

David Dennis
 

Just a heads up for anyone upgrading to the latest version of BlueDv.     Upon installing the upgrade BlueDV appeared to be working well.  The only problem was I had no audio.    I fought this for a couple of days before getting it resolved.   Here is what finally worked….

 

Originally my system had the default audio driver which Win10 installed when I did the upgrade to Win10.   That has always worked until this last install of BlueDV.   After screwing around with a lot of things I finally went to the ASUS downloads section, ( maker of my motherboard ) and I downloaded the audio driver for my specific motherboard for Win10.   Installing that fixed it!

 

Honestly I have my doubts the driver was the problem.   I think the act of installing a new driver reset something in my system that was keeping it from working.   I only post this in case someone else has the same issue maybe this will save them some time troubleshooting.

 

Regards,

David

N5BOC

 

From: ambe@nw-digital-radio.groups.io <ambe@nw-digital-radio.groups.io> On Behalf Of David PA7LIM
Sent: Monday, December 23, 2019 10:56 AM
To: ambe@nw-digital-radio.groups.io
Subject: Re: [ambe] error when saving setup #bluedv #thumbdv

 

Upgrade to the latest version 9570 and select an YSF reflector in the setup. Then save.

 

 

Greets and 73,

    David PA7LIM

 

From: ambe@nw-digital-radio.groups.io <ambe@nw-digital-radio.groups.io> On Behalf Of Merle Watts via Groups.Io
Sent: Wednesday, 18 December 2019 23:58
To: ambe@nw-digital-radio.groups.io
Subject: [ambe] error when saving setup #bluedv #thumbdv

 

I have a thumbdv and BlueDV for windows.
About 2 yrs ago I was in Asia using DMR.  and everything was working fine.  I updated BlueDV on my laptop and I could no longer get the settings to save.

I get an error that says "Object reference not set to an instance of an object".

After returning to the US I started getting the same error on my desktop.

Any ideas?  It's been 2 yrs now and it still doesn't work on either the laptop or the desktop.  Both have windows 10.

AMBE 3000 dongle not recognized by BlueDV

pikam@...
 

AMBE dongle is not seen by BlueDV. All I see is a flashing green light for about a second on the dongle then nothing happens, BlueDV screen shows no recognized hardware. HELP

 

Using Windows 10 and two versions of BlueDV software 9475 and 9570.

 

Was OK with Windows 7

 

Com ports are set correctly

 

Nga mihi

 

Peter Moore

13 Ruataniwha Street

Waipawa 4210

068577340

 

Re: AMBE 3000 dongle not recognized by BlueDV

 

Did you make sure that BlueDV and your Dongle are both on the same baud rate?

WB5EKU

On Thu, Jan 2, 2020 at 9:43 PM <pikam@...> wrote:

AMBE dongle is not seen by BlueDV. All I see is a flashing green light for about a second on the dongle then nothing happens, BlueDV screen shows no recognized hardware. HELP

 

Using Windows 10 and two versions of BlueDV software 9475 and 9570.

 

Was OK with Windows 7

 

Com ports are set correctly

 

Nga mihi

 

Peter Moore

13 Ruataniwha Street

Waipawa 4210

068577340

 

#thumbdv Thumbdv suddenly stopped working #thumbdv

Ryan Matthew Headley
 

I have used two thunbvs in my the ambed server for xlxd for about six months now.  Everything has worked wonderfully.

I rebooted the system running everything this morning, I when I went to start the ambed server, this was the output:

---------------------------------------------------------
ryan@ryan:/ambed$ Starting AMBEd 1.3.4

Initializing vocodecs:
Detected 2 USB-FTDI devices

Description : ThumbDV    Serial : DN059GTP
Description : FT232EX    Serial :
Codec interfaces initialized successfully : 0 channels available

Initializing controller

AMBEd started and listening on 127.0.0.1
-------------------------------------------------------

It looks to me as though the firmware on was on the thumbdvs is corrupted somehow.  Is this fixable?