Date   

thumbdv problems

gm4jnw@...
 

Have got the latest DV3000U thumbdv - had an earlier one when they first came out but got tempted and sold it but did use it HOWEVER.


Since i had the old one i have updated to windows 10 on one laptop and downloaded Buster on my macbook pro with el captain on 10.11.2


Firstly the mac as thats my preferred option.

Followed the step by step guide on the read me rtf file - i.e.: compiling in terminal etc

all directories seem to be in place when i plug in the thumbdv while buster is open it picks up /dev/cu.usbserial-DA01PT5C

so i presume its picking up the usb device ok.

The thumbdv flashes when plugging it in but only once and the led does not stay on.

at the bottom of buster it say 

Product id: vocoder not found

Version: vocoder not found

I have been through all the instructions about making directories etc etc and i can't find a fault

Am I missing something - shame its not a simple application install 


NEXT:

Windows 10

More straight forward WinDV installs fine

all drivers install fine usb assigned to Com10 - unplug it and plug it in all ok.

Try to run DV node and it crashes and just says DV node has stopped working (thanks windows it never started) windows will close the program and notify you of a solution BUT it doesn't


I think its an issue with windows 10 but i cannot revert back to windows 7 as I'm too late.


Would appreciate any help - thanks


My personal email address is: gm4jnw@... 


I don't want to contact Waters and Stanton yet as I'm sure its not an issue with the device



Re: Buster Source Code

beaupeppybrandypip@...
 

Jeremys message was not correctly formated.

Try ..

https://github.com/mcdermj/buster


Re: Buster Source Code

"John D. Hays" <john@...>
 

Working here. Try again?

On Dec 24, 2015 3:03 PM, "ted.freitas@... [UniversalDigitalRadio]" <UniversalDigitalRadio@...> wrote:
 

Getting 404's when trying to access, did it move?


Re: Buster Source Code

ted.freitas@...
 

Getting 404's when trying to access, did it move?


Buster Source Code

Jeremy McDermond <mcdermj@...>
 

I have released the Buster source code under the Community Development and Distribution License today. Keep in mind that the code is still pretty raw and you’ll see a lot of “XXX” comments along the way. You can access the code through GitHub at https://github.com/mcdermj/buster. Please read the README.md before you submit code to the project.

If you have any issues, please look at the issue tracker on GitHub (https://github.com/mcdermj/buster/issues). There are some known issues there that didn’t get triaged for the 1.0 release, so check on them before you submit another issue. If you have new issues, please submit them there because it allows me to triage and track them so they don’t get lost.

There’s also a wiki up there (https://github.com/mcdermj/buster/wiki) and folks should feel free to contribute content.

Thanks to everyone for their warm support, and hopefully the code is illuminating to some folks. If you have architecture questions, please don’t hesitate to drop me an email.
--
Jeremy McDermond (NH6Z)
Xenotropic Systems
mcdermj@xenotropic.com


Re: non working new DV3000-GPIO?

kellykeeton@...
 

I was loading it wrong found that the following page had some details spicifically

sudo AMBEserverGPIO -d -i /dev/ttyAMA0


init_uart_clock=3686400
Note:
 a higher value is needed on RPi 2 (50000000 has been suggested by VK4TUX)




non working new DV3000-GPIO?

kellykeeton@...
 

just got my new DV3000-GPIO in the mail today put it into a new Pi2 with Jessie and ... nothing..


pi@raspberrypi:~ $ lsusb

Bus 001 Device 003: ID 0424:ec00 Standard Microsystems Corp. SMSC9512/9514 Fast Ethernet Adapter

Bus 001 Device 002: ID 0424:9514 Standard Microsystems Corp.

Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub


shows no details on what to do if its simply not found.. I also cant seem to find any details on the interwebs.

pi@raspberrypi:~/OpenDV/DummyRepeater/DV3000 $ sudo AMBEserverGPIO
Reset DV3000
AMBEserver: error when opening /dev/ttyUSB0, errno=2



EU supplier of ThumbDV

"John D. Hays" <john@...>
 

Waters and Stanton are now selling the ThumbDV

http://wsplc.com/nw-digital-thumbdv.html

--


John D. Hays
K7VE

PO Box 1223, Edmonds, WA 98020-1223 
  


Putting AMBEserver on Internet

"John D. Hays" <john@...>
 

http://nwdigitalradio.com/putting-ambeserver-on-the-internet

--


John D. Hays
K7VE

PO Box 1223, Edmonds, WA 98020-1223 
  


Re: OpenSystemFusion mentioned on HamRadioNow

ea8ee <ea8ee1@...>
 

Some progress on fusion software reflectors?



Enviado con MailTrack



2015-05-26 10:54 GMT+01:00 m1dns.gb3hb@... [UniversalDigitalRadio] <UniversalDigitalRadio@...>:

 

Will the new "fusion module" when completed, use ircddbgateway for its routing ?

and if so will we have a dstar - fusion crossover within ircddbgateway, ie can I link my dstar repeater and my dr1x to the same reflector. As I see it, bits is bits over the network, what ever module is at the end point would be responsible for transmission in the correct mode....  Or am I looking at it too simply ?? Is this the intent, or are the c4fm modules intended to be a separate entity using their own separate reflectors or rooms etc.

A.


---In UniversalDigitalRadio@..., wrote :

System Fusion is on my radar as a communications system for me to support.

Jonathan  G4KLX


From: "Matthew Pitts daywalker_blade_2004@... [UniversalDigitalRadio]" <UniversalDigitalRadio@...>

 
Gary Pierce KN4AQ mentions the OpenSystemFusion project (not by name, of course) at about the 41 minute mark of HamRadioNow

Matthew Pitts
N8OHU
OpenSystemFusion developer
 





Re: Newbie with Thumb DV3000 problems on Windows 10

merliniac@...
 

OK - I'm in business for now with David's gracious assistance. Many Thanks!


Lessons learned:

1. DV Node for Windows often crashes when you hit Gateway button. I'm not the only app crash victim.

2. Reflectors don't show up unless you select correct name server. Duh my bad.


Re: Newbie with Thumb DV3000 problems on Windows 10

merliniac@...
 

If I understand it correctly my callsign registration looks like it is still incomplete. I'm not sure what a normal turnaround time is on that? Any idea?

I was able to get beyond the Gateway button crashing the application. That was apparently experienced by others also.

Thanks,
Richard  


Re: Newbie with Thumb DV3000 problems on Windows 10

Dean Gibson AE7Q <yahu.stuff@...>
 

Exactly!

On 2015-12-07 20:49, Tony Ross ynotssor@... [UniversalDigitalRadio] wrote:
On 12/07/2015 12:37 PM, Richard Lewis merliniac@... [UniversalDigitalRadio] wrote:

 
David - I will take this discussion offline with you. Look for my e-mail. Thanks.

The entire purpose of these groups is to make shared knowledge available to others ... email defeats that purpose.



Re: Newbie with Thumb DV3000 problems on Windows 10

Tony Ross <ynotssor@...>
 

On 12/07/2015 12:37 PM, Richard Lewis merliniac@... [UniversalDigitalRadio] wrote:

 
David - I will take this discussion offline with you. Look for my e-mail. Thanks.

The entire purpose of these groups is to make shared knowledge available to others ... email defeats that purpose.


Re: Newbie with Thumb DV3000 problems on Windows 10

merliniac@...
 

Thanks Don - I have confirmed I have the right baud rate 460800 which is right for my model A which was purchased only a week ago.

Richard


Re: Newbie with Thumb DV3000 problems on Windows 10

Richard Lewis <merliniac@...>
 

David - I will take this discussion offline with you. Look for my e-mail. Thanks.



From: "dwarden3@... [UniversalDigitalRadio]"
To: UniversalDigitalRadio@...
Sent: Monday, December 7, 2015 11:07 AM
Subject: Re: [UniversalDigitalRadio] Newbie with Thumb DV3000 problems on Windows 10

 
Which software are you using? Did you set the correct baud rate under your com port driver? I use ThumbDV a lot. Email me if you need some help. I would be happy to assist you if I can.

David
KG7NKG



Re: Newbie with Thumb DV3000 problems on Windows 10

Donald Jacob <wb5eku@...>
 

By Node DV, I assume you mean WinDV, if that is the case I just confirmed
that if you have the baud rate set incorrectly it will crash.
If you have the newer ThumbDV set the baud rate in WinDV  Tools>Options menu to
460800, Make sure that you have the correct USB port.

Don
WB5EKU


On Mon, Dec 7, 2015 at 11:07 AM, dwarden3@... [UniversalDigitalRadio] <UniversalDigitalRadio@...> wrote:
 

Which software are you using? Did you set the correct baud rate under your com port driver? I use ThumbDV a lot. Email me if you need some help. I would be happy to assist you if I can.

David
KG7NKG



Re: Newbie with Thumb DV3000 problems on Windows 10 [1 Attachment]

dwarden3@...
 

Which software are you using? Did you set the correct baud rate under your com port driver? I use ThumbDV a lot. Email me if you need some help. I would be happy to assist you if I can.

David
KG7NKG


Re: Newbie with Thumb DV3000 problems on Windows 10

"John D. Hays" <john@...>
 

Could be. You should contact the software's author to find out for sure.

On Dec 6, 2015 10:43 AM, "merliniac@... [UniversalDigitalRadio]" <UniversalDigitalRadio@...> wrote:
 

I never heard anything back on the registration so I'm assuming it is still in process. I registered with KI6WZX in San Diego.


The software keeps crashing each time I hit the Gateway button. Is that because I don't have registration completed or because of some other issue?


Re: Newbie with Thumb DV3000 problems on Windows 10 [1 Attachment]

merliniac@...
 

I never heard anything back on the registration so I'm assuming it is still in process. I registered with KI6WZX in San Diego.

The software keeps crashing each time I hit the Gateway button. Is that because I don't have registration completed or because of some other issue?

1421 - 1440 of 2579