Date   

non working new DV3000-GPIO?

kellykeeton@...
 

just got my new DV3000-GPIO in the mail today put it into a new Pi2 with Jessie and ... nothing..


pi@raspberrypi:~ $ lsusb

Bus 001 Device 003: ID 0424:ec00 Standard Microsystems Corp. SMSC9512/9514 Fast Ethernet Adapter

Bus 001 Device 002: ID 0424:9514 Standard Microsystems Corp.

Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub


shows no details on what to do if its simply not found.. I also cant seem to find any details on the interwebs.

pi@raspberrypi:~/OpenDV/DummyRepeater/DV3000 $ sudo AMBEserverGPIO
Reset DV3000
AMBEserver: error when opening /dev/ttyUSB0, errno=2



EU supplier of ThumbDV

"John D. Hays" <john@...>
 

Waters and Stanton are now selling the ThumbDV

http://wsplc.com/nw-digital-thumbdv.html

--


John D. Hays
K7VE

PO Box 1223, Edmonds, WA 98020-1223 
  


Putting AMBEserver on Internet

"John D. Hays" <john@...>
 

http://nwdigitalradio.com/putting-ambeserver-on-the-internet

--


John D. Hays
K7VE

PO Box 1223, Edmonds, WA 98020-1223 
  


Re: OpenSystemFusion mentioned on HamRadioNow

ea8ee <ea8ee1@...>
 

Some progress on fusion software reflectors?



Enviado con MailTrack



2015-05-26 10:54 GMT+01:00 m1dns.gb3hb@... [UniversalDigitalRadio] <UniversalDigitalRadio@...>:

 

Will the new "fusion module" when completed, use ircddbgateway for its routing ?

and if so will we have a dstar - fusion crossover within ircddbgateway, ie can I link my dstar repeater and my dr1x to the same reflector. As I see it, bits is bits over the network, what ever module is at the end point would be responsible for transmission in the correct mode....  Or am I looking at it too simply ?? Is this the intent, or are the c4fm modules intended to be a separate entity using their own separate reflectors or rooms etc.

A.


---In UniversalDigitalRadio@..., wrote :

System Fusion is on my radar as a communications system for me to support.

Jonathan  G4KLX


From: "Matthew Pitts daywalker_blade_2004@... [UniversalDigitalRadio]" <UniversalDigitalRadio@...>

 
Gary Pierce KN4AQ mentions the OpenSystemFusion project (not by name, of course) at about the 41 minute mark of HamRadioNow

Matthew Pitts
N8OHU
OpenSystemFusion developer
 





Re: Newbie with Thumb DV3000 problems on Windows 10

merliniac@...
 

OK - I'm in business for now with David's gracious assistance. Many Thanks!


Lessons learned:

1. DV Node for Windows often crashes when you hit Gateway button. I'm not the only app crash victim.

2. Reflectors don't show up unless you select correct name server. Duh my bad.


Re: Newbie with Thumb DV3000 problems on Windows 10

merliniac@...
 

If I understand it correctly my callsign registration looks like it is still incomplete. I'm not sure what a normal turnaround time is on that? Any idea?

I was able to get beyond the Gateway button crashing the application. That was apparently experienced by others also.

Thanks,
Richard  


Re: Newbie with Thumb DV3000 problems on Windows 10

Dean Gibson AE7Q <yahu.stuff@...>
 

Exactly!

On 2015-12-07 20:49, Tony Ross ynotssor@... [UniversalDigitalRadio] wrote:
On 12/07/2015 12:37 PM, Richard Lewis merliniac@... [UniversalDigitalRadio] wrote:

 
David - I will take this discussion offline with you. Look for my e-mail. Thanks.

The entire purpose of these groups is to make shared knowledge available to others ... email defeats that purpose.



Re: Newbie with Thumb DV3000 problems on Windows 10

Tony Ross <ynotssor@...>
 

On 12/07/2015 12:37 PM, Richard Lewis merliniac@... [UniversalDigitalRadio] wrote:

 
David - I will take this discussion offline with you. Look for my e-mail. Thanks.

The entire purpose of these groups is to make shared knowledge available to others ... email defeats that purpose.


Re: Newbie with Thumb DV3000 problems on Windows 10

merliniac@...
 

Thanks Don - I have confirmed I have the right baud rate 460800 which is right for my model A which was purchased only a week ago.

Richard


Re: Newbie with Thumb DV3000 problems on Windows 10

Richard Lewis <merliniac@...>
 

David - I will take this discussion offline with you. Look for my e-mail. Thanks.



From: "dwarden3@... [UniversalDigitalRadio]"
To: UniversalDigitalRadio@...
Sent: Monday, December 7, 2015 11:07 AM
Subject: Re: [UniversalDigitalRadio] Newbie with Thumb DV3000 problems on Windows 10

 
Which software are you using? Did you set the correct baud rate under your com port driver? I use ThumbDV a lot. Email me if you need some help. I would be happy to assist you if I can.

David
KG7NKG



Re: Newbie with Thumb DV3000 problems on Windows 10

Donald Jacob <wb5eku@...>
 

By Node DV, I assume you mean WinDV, if that is the case I just confirmed
that if you have the baud rate set incorrectly it will crash.
If you have the newer ThumbDV set the baud rate in WinDV  Tools>Options menu to
460800, Make sure that you have the correct USB port.

Don
WB5EKU


On Mon, Dec 7, 2015 at 11:07 AM, dwarden3@... [UniversalDigitalRadio] <UniversalDigitalRadio@...> wrote:
 

Which software are you using? Did you set the correct baud rate under your com port driver? I use ThumbDV a lot. Email me if you need some help. I would be happy to assist you if I can.

David
KG7NKG



Re: Newbie with Thumb DV3000 problems on Windows 10 [1 Attachment]

dwarden3@...
 

Which software are you using? Did you set the correct baud rate under your com port driver? I use ThumbDV a lot. Email me if you need some help. I would be happy to assist you if I can.

David
KG7NKG


Re: Newbie with Thumb DV3000 problems on Windows 10

"John D. Hays" <john@...>
 

Could be. You should contact the software's author to find out for sure.

On Dec 6, 2015 10:43 AM, "merliniac@... [UniversalDigitalRadio]" <UniversalDigitalRadio@...> wrote:
 

I never heard anything back on the registration so I'm assuming it is still in process. I registered with KI6WZX in San Diego.


The software keeps crashing each time I hit the Gateway button. Is that because I don't have registration completed or because of some other issue?


Re: Newbie with Thumb DV3000 problems on Windows 10 [1 Attachment]

merliniac@...
 

I never heard anything back on the registration so I'm assuming it is still in process. I registered with KI6WZX in San Diego.

The software keeps crashing each time I hit the Gateway button. Is that because I don't have registration completed or because of some other issue?


Re: Newbie with Thumb DV3000 problems on Windows 10 [1 Attachment]

myyahoo@...
 

WW6BAY registration site: <http://www.bay-net.org/dstarreg.html>


Re: Newbie with Thumb DV3000 problems on Windows 10 [1 Attachment]

"John D. Hays" <john@...>
 

OK hopefully the admin is on top of things and you will get approved quickly.

On Dec 5, 2015 7:00 PM, "Richard Lewis merliniac@... [UniversalDigitalRadio]" <UniversalDigitalRadio@...> wrote:
 

OK - I registered with one in San Diego. 



From: "'John D. Hays' john@... [UniversalDigitalRadio]" <UniversalDigitalRadio@...>
To: "UniversalDigitalRadio@..." <UniversalDigitalRadio@...>
Sent: Saturday, December 5, 2015 5:50 PM
Subject: Re: [UniversalDigitalRadio] Newbie with Thumb DV3000 problems on Windows 10

 
I tried it and got through, though it is very slow.  That is why I provided links so that you can find a different gateway to register on.



On Sat, Dec 5, 2015 at 5:35 PM, Richard Lewis merliniac@... [UniversalDigitalRadio] <UniversalDigitalRadio@...> wrote:
 
The link you gave me I had tried before - it is dead.





 

From: "'John D. Hays' john@... [UniversalDigitalRadio]" <UniversalDigitalRadio@...>
To: "UniversalDigitalRadio@..." <UniversalDigitalRadio@...>
Sent: Saturday, December 5, 2015 5:26 PM
Subject: Re: [UniversalDigitalRadio] Newbie with Thumb DV3000 problems on Windows 10

 
Richard,

You don't appear to have a G2 callsign registration, you can check at http://query.ke5bms.com/index.php

Find a local G2 Gateway and follow these directions: 
http://www.dstargateway.org/D-Star_Registration.html

There is a gateway in Corona https://wb6ba.dstargateway.org/Dstar.do but you can register on another (but only register on one) -- http://www.dstarusers.org/repeaters.php?repeatersort=5


On Sat, Dec 5, 2015 at 4:44 PM, merliniac@... [UniversalDigitalRadio] <UniversalDigitalRadio@...> wrote:
 
I have a brand new NWDigitalRadio.com Thumb DV3000U and the "DV Node for Windows" application keeps locking up. I have tried to configure it as per the directions but it just keeps dying and closing on its own. Also, I almost got to the step of setting a gateway and continue to get a "ERROR!! : The registration of this CallSign not approved !" message. 

So it is obvious I'm going to need to get some handholding on getting this to work. Can I get help via this group of is there another support option for me?

Thanks,
Richard L.
Corona, CA
KK6YHQ  


--


John D. Hays
K7VE

PO Box 1223, Edmonds, WA 98020-1223 
  






--


John D. Hays
K7VE

PO Box 1223, Edmonds, WA 98020-1223 
  




Re: Newbie with Thumb DV3000 problems on Windows 10

Richard Lewis <merliniac@...>
 

OK - I registered with one in San Diego. 



From: "'John D. Hays' john@... [UniversalDigitalRadio]"
To: "UniversalDigitalRadio@..."
Sent: Saturday, December 5, 2015 5:50 PM
Subject: Re: [UniversalDigitalRadio] Newbie with Thumb DV3000 problems on Windows 10

 
I tried it and got through, though it is very slow.  That is why I provided links so that you can find a different gateway to register on.



On Sat, Dec 5, 2015 at 5:35 PM, Richard Lewis merliniac@... [UniversalDigitalRadio] <UniversalDigitalRadio@...> wrote:
 
The link you gave me I had tried before - it is dead.





 

From: "'John D. Hays' john@...g [UniversalDigitalRadio]" <UniversalDigitalRadio@...>
To: "UniversalDigitalRadio@..." <UniversalDigitalRadio@...>
Sent: Saturday, December 5, 2015 5:26 PM
Subject: Re: [UniversalDigitalRadio] Newbie with Thumb DV3000 problems on Windows 10

 
Richard,

You don't appear to have a G2 callsign registration, you can check at http://query.ke5bms.com/index.php

Find a local G2 Gateway and follow these directions: 
http://www.dstargateway.org/D-Star_Registration.html

There is a gateway in Corona https://wb6ba.dstargateway.org/Dstar.do but you can register on another (but only register on one) -- http://www.dstarusers.org/repeaters.php?repeatersort=5


On Sat, Dec 5, 2015 at 4:44 PM, merliniac@... [UniversalDigitalRadio] <UniversalDigitalRadio@...> wrote:
 
I have a brand new NWDigitalRadio.com Thumb DV3000U and the "DV Node for Windows" application keeps locking up. I have tried to configure it as per the directions but it just keeps dying and closing on its own. Also, I almost got to the step of setting a gateway and continue to get a "ERROR!! : The registration of this CallSign not approved !" message. 

So it is obvious I'm going to need to get some handholding on getting this to work. Can I get help via this group of is there another support option for me?

Thanks,
Richard L.
Corona, CA
KK6YHQ  


--


John D. Hays
K7VE

PO Box 1223, Edmonds, WA 98020-1223 
  






--


John D. Hays
K7VE

PO Box 1223, Edmonds, WA 98020-1223 
  




Re: Newbie with Thumb DV3000 problems on Windows 10

Richard Lewis <merliniac@...>
 

I tried the Santiago Peak one which is also near me but that one does not have a registration link. Am I missing something on that?




From: "'John D. Hays' john@... [UniversalDigitalRadio]"
To: "UniversalDigitalRadio@..."
Sent: Saturday, December 5, 2015 5:50 PM
Subject: Re: [UniversalDigitalRadio] Newbie with Thumb DV3000 problems on Windows 10

 
I tried it and got through, though it is very slow.  That is why I provided links so that you can find a different gateway to register on.



On Sat, Dec 5, 2015 at 5:35 PM, Richard Lewis merliniac@... [UniversalDigitalRadio] <UniversalDigitalRadio@...> wrote:
 
The link you gave me I had tried before - it is dead.





 

From: "'John D. Hays' john@... [UniversalDigitalRadio]" <UniversalDigitalRadio@...>
To: "UniversalDigitalRadio@..." <UniversalDigitalRadio@...>
Sent: Saturday, December 5, 2015 5:26 PM
Subject: Re: [UniversalDigitalRadio] Newbie with Thumb DV3000 problems on Windows 10

 
Richard,

You don't appear to have a G2 callsign registration, you can check at http://query.ke5bms.com/index.php

Find a local G2 Gateway and follow these directions: 
http://www.dstargateway.org/D-Star_Registration.html

There is a gateway in Corona https://wb6ba.dstargateway.org/Dstar.do but you can register on another (but only register on one) -- http://www.dstarusers.org/repeaters.php?repeatersort=5


On Sat, Dec 5, 2015 at 4:44 PM, merliniac@... [UniversalDigitalRadio] <UniversalDigitalRadio@...> wrote:
 
I have a brand new NWDigitalRadio.com Thumb DV3000U and the "DV Node for Windows" application keeps locking up. I have tried to configure it as per the directions but it just keeps dying and closing on its own. Also, I almost got to the step of setting a gateway and continue to get a "ERROR!! : The registration of this CallSign not approved !" message. 

So it is obvious I'm going to need to get some handholding on getting this to work. Can I get help via this group of is there another support option for me?

Thanks,
Richard L.
Corona, CA
KK6YHQ  


--


John D. Hays
K7VE

PO Box 1223, Edmonds, WA 98020-1223 
  






--


John D. Hays
K7VE

PO Box 1223, Edmonds, WA 98020-1223 
  




Re: Newbie with Thumb DV3000 problems on Windows 10 [1 Attachment]

"John D. Hays" <john@...>
 

I tried it and got through, though it is very slow.  That is why I provided links so that you can find a different gateway to register on.

On Sat, Dec 5, 2015 at 5:35 PM, Richard Lewis merliniac@... [UniversalDigitalRadio] <UniversalDigitalRadio@...> wrote:
 

The link you gave me I had tried before - it is dead.





 

From: "'John D. Hays' john@... [UniversalDigitalRadio]" <UniversalDigitalRadio@...>
To: "UniversalDigitalRadio@..." <UniversalDigitalRadio@...>
Sent: Saturday, December 5, 2015 5:26 PM
Subject: Re: [UniversalDigitalRadio] Newbie with Thumb DV3000 problems on Windows 10

 
Richard,

You don't appear to have a G2 callsign registration, you can check at http://query.ke5bms.com/index.php

Find a local G2 Gateway and follow these directions: 
http://www.dstargateway.org/D-Star_Registration.html

There is a gateway in Corona https://wb6ba.dstargateway.org/Dstar.do but you can register on another (but only register on one) -- http://www.dstarusers.org/repeaters.php?repeatersort=5


On Sat, Dec 5, 2015 at 4:44 PM, merliniac@... [UniversalDigitalRadio] <UniversalDigitalRadio@...> wrote:
 
I have a brand new NWDigitalRadio.com Thumb DV3000U and the "DV Node for Windows" application keeps locking up. I have tried to configure it as per the directions but it just keeps dying and closing on its own. Also, I almost got to the step of setting a gateway and continue to get a "ERROR!! : The registration of this CallSign not approved !" message. 

So it is obvious I'm going to need to get some handholding on getting this to work. Can I get help via this group of is there another support option for me?

Thanks,
Richard L.
Corona, CA
KK6YHQ  


--


John D. Hays
K7VE

PO Box 1223, Edmonds, WA 98020-1223 
  






--


John D. Hays
K7VE

PO Box 1223, Edmonds, WA 98020-1223 
  


Re: Newbie with Thumb DV3000 problems on Windows 10

Richard Lewis <merliniac@...>
 

The link you gave me I had tried before - it is dead.





 


From: "'John D. Hays' john@... [UniversalDigitalRadio]"
To: "UniversalDigitalRadio@..."
Sent: Saturday, December 5, 2015 5:26 PM
Subject: Re: [UniversalDigitalRadio] Newbie with Thumb DV3000 problems on Windows 10

 
Richard,

You don't appear to have a G2 callsign registration, you can check at http://query.ke5bms.com/index.php

Find a local G2 Gateway and follow these directions: 
http://www.dstargateway.org/D-Star_Registration.html

There is a gateway in Corona https://wb6ba.dstargateway.org/Dstar.do but you can register on another (but only register on one) -- http://www.dstarusers.org/repeaters.php?repeatersort=5


On Sat, Dec 5, 2015 at 4:44 PM, merliniac@... [UniversalDigitalRadio] <UniversalDigitalRadio@...> wrote:
 
I have a brand new NWDigitalRadio.com Thumb DV3000U and the "DV Node for Windows" application keeps locking up. I have tried to configure it as per the directions but it just keeps dying and closing on its own. Also, I almost got to the step of setting a gateway and continue to get a "ERROR!! : The registration of this CallSign not approved !" message. 

So it is obvious I'm going to need to get some handholding on getting this to work. Can I get help via this group of is there another support option for me?

Thanks,
Richard L.
Corona, CA
KK6YHQ  


--


John D. Hays
K7VE

PO Box 1223, Edmonds, WA 98020-1223