Re: Using the DRAWS hat with a Raspberry Pi 4 #draws #yaac #install #js8call #replacecompass

 

Frank,

I did the install on 3B+, so I needed unpack and setup a Pi 4 (4GB) to verify it ran there as well.  I just moved over the SD Card to test.

Installation (using the 3B+)

    git clone https://github.com/nwdigitalradio/n7nix.git
   cd n7nix/config
   sudo ./image_install.sh
   sudo apt install --fix-broken
   sudo apt update
   sudo apt upgrade

After moving the SD Card to the Pi 4

pi@draws-buster:~ $ uname -m
armv7l
pi@draws-buster:~ $ aplay -l
**** List of PLAYBACK Hardware Devices ****
card 0: ALSA [bcm2835 ALSA], device 0: bcm2835 ALSA [bcm2835 ALSA]
  Subdevices: 7/7
  Subdevice #0: subdevice #0
  Subdevice #1: subdevice #1
  Subdevice #2: subdevice #2
  Subdevice #3: subdevice #3
  Subdevice #4: subdevice #4
  Subdevice #5: subdevice #5
  Subdevice #6: subdevice #6
card 0: ALSA [bcm2835 ALSA], device 1: bcm2835 IEC958/HDMI [bcm2835 IEC958/HDMI]
  Subdevices: 1/1
  Subdevice #0: subdevice #0
card 0: ALSA [bcm2835 ALSA], device 2: bcm2835 IEC958/HDMI1 [bcm2835 IEC958/HDMI1]
  Subdevices: 1/1
  Subdevice #0: subdevice #0
card 1: udrc [udrc], device 0: bcm2835-i2s-tlv320aic32x4-hifi tlv320aic32x4-hifi-0 []
  Subdevices: 1/1
  Subdevice #0: subdevice #0


Telemetry from DRAWS™ Manager (Footer)
image.png
No Case. 


On Tue, Aug 27, 2019 at 7:00 PM Frank Ivan via Groups.Io <k0fei=me.com@groups.io> wrote:
Hi John,

Yes - I rebooted as instructed.

I rebooted after doing the updates.

I rebooted after running the install_image.

As listed in the earlier post the aplay -l just talks about the bcm2835 ALSA device.

wsjtx cannot find an input device.

I have subsequently power down and booted.  Still no sound card.

Where you using a Pi3 or a Pi4?

Frank

Frank



--
John D. Hays
Kingston, WA
K7VE

 

Join udrc@nw-digital-radio.groups.io to automatically receive all group messages.