Re: PlymouthD error when running RMSCHANSTAT


Basil Gunn
 

Jim,

An AX.25 interface is most likely not running

Look at this document
https://github.com/nwdigitalradio/n7nix/blob/master/rmsgw/README.md#testing-the-rms-gateway

run ax25-status to confirm it's not running
also run these & look for ax0 or ax1

netstat --ax25
ifconfig

then do this

cd
cd bin
sudo su
./ax25-start

Also you should always run rmschanstat & rmsgw_aci as user rmsgw like
this:

sudo -u rmsgw rmschanstat ax25 udr0 K5KTF-10
sudo -u rmsgw rmsgw_aci

I now see your gateway k5ktf-10 appearing on the Winlink RMSChannels
page this morning which I didn't see last night so I assume you are up &
running.

/Basil

Jim Kinter Jr. via Groups.Io <jim=k5ktf.com@groups.io> writes:

I received a text from one of our locals that my RMS stn hangs when he tries to connect to it.

When I go to the logs, I get
Nov 1 12:06:01 localhost rmsgw_aci[6817]: K5KTF-10 - Linux RMS Gateway ACI 2.5.0 Dec 10 2018 (EM10bm)
Nov 1 12:06:01 localhost rmsgw_aci[6817]: Channel: K5KTF-10 on 0 (145730000 Hz, mode 0)
Nov 1 12:06:01 localhost rmsgw_aci[6817]: /usr/local/bin/rmschanstat ax25 0 K5KTF-10 reports unavailable
Nov 1 12:06:01 localhost rmsgw_aci[6817]: Channel: K5KTF-10 on 0 is DOWN -- not updated
Nov 1 12:06:01 localhost rmsgw_aci[6817]: Channel Stats: 1 read, 1 active, 1 down, 0 updated, 0 errors

When I Google the errors, I found a post to test with rmschanstat. When I do that, I get

root@k5ktf-10:/etc/rmsgw# rmschanstat ax25 0 K5KTF-10
interface with @sbin/plymouthd unavailable

If I look at WL2K web site/map, I (K5KTF-10) show up fine there.

I can also use PAT on this Pi to connect to other VHF stations just fine (without using the -10 suffix going out).

Im at a loss of where to look.

Thanks
Jim
K5KTF

Join udrc@nw-digital-radio.groups.io to automatically receive all group messages.