#audio #install #config #wsjtx #install #audio #wsjtx #config


Erwin OE1EKG
 

Hello,

I use the Elecraft KX3 and installed the NW-image on my Pi4 and went straight forward the steps of the instructions. All run smooth but not the audio. Here are my checks:

pi@raspberrypi:~ $ aplay -l
**** Liste der Hardware-Geräte (PLAYBACK) ****
Karte 0: b1 [bcm2835 HDMI 1], Gerät 0: bcm2835 HDMI 1 [bcm2835 HDMI 1]
  Sub-Geräte: 4/4
  Sub-Gerät #0: subdevice #0
  Sub-Gerät #1: subdevice #1
  Sub-Gerät #2: subdevice #2
  Sub-Gerät #3: subdevice #3
Karte 1: Headphones [bcm2835 Headphones], Gerät 0: bcm2835 Headphones [bcm2835 Headphones]
  Sub-Geräte: 4/4
  Sub-Gerät #0: subdevice #0
  Sub-Gerät #1: subdevice #1
  Sub-Gerät #2: subdevice #2
  Sub-Gerät #3: subdevice #3
Karte 2: udrc [udrc], Gerät 0: bcm2835-i2s-tlv320aic32x4-hifi tlv320aic32x4-hifi-0 [bcm2835-i2s-tlv320aic32x4-hifi tlv320aic32x4-hifi-0]
  Sub-Geräte: 1/1
  Sub-Gerät #0: subdevice #0

pi@raspberrypi:~ $ cd ~/bin
pi@raspberrypi:~/bin $ ./sndcard.sh
udrc card number line: Karte 2: udrc [udrc], Gerät 0: bcm2835-i2s-tlv320aic32x4-hifi tlv320aic32x4-hifi-0 [bcm2835-i2s-tlv320aic32x4-hifi tlv320aic32x4-hifi-0]
udrc is sound card #2

But here:
pi@raspberrypi:~/bin $ alsa-show.sh
 ==== List All sound card device names (1)

Undefined sound card 

GPS is running and I didn't install the AX25 part.
FLRIG and FLDIGI on my KX3 is running (but without check of the audio because at the moment I don't have the cables)

if I call wsjtx there is an error "locale::facet::_S_create_c_locale name not valid"

So I stopped any further configuration 

Any ideas folks
best regards
Erwin, OE1EKG
 

Join udrc@nw-digital-radio.groups.io to automatically receive all group messages.