Re: PAT Mailbox #pat


Erwin OE1EKG
 
Edited

Thanks Basil,

I did the task like you proposed in your description - but failed. So I did I clean installation with the image 2.20, installed ARDOP and setalsa-kx2.sh again, changed settings for KX3 and the result is the same - see the output. Ardop waterfall is running and shows correct signals.

73 de Erwin, OE1EKG

Running your script and additional settings

cd

cd n7nix/email/pat

nano config.json

 

# change in config.json

  "mycall": "oe1ekg",

  "secure_login_password": „PASSWORD",

  "locator": "JN88de",

 

  "hamlib_rigs": {

  "KX3": {"address": "localhost:4532", "network": "tcp"}

    "rig": "KX3"

 

  "ardop": {

    "addr": "localhost:8515",

    "arq_bandwidth": {

      "Forced": false,

      "Max": 500

    },

    "rig": "KX3",

    "ptt_ctrl": false,

    "beacon_interval": 0,

    "cwid_enabled": true

73 de Erwin, OE1EKG

Running Settings 

pi@draws:~ $ cd
pi@draws:~ $ cd n7nix/config
pi@draws:~/n7nix/config $ ./bin_refresh.sh
 
 == Updating n7nix repo
Already up to date.
 
 == Updating local bin directory for user: pi
 
FINISHED copying desktop files
 
FINISHED copying bin files
 
FINISHED copying AX.25 files
script: /home/pi/bin/sensor_update.sh found
Already have iio_hwmon config for draws sensors
 
FINISHED updating sensor config file
pi@draws:~/n7nix/config $ cd
pi@draws:~ $ cd n7nix/email/pat
pi@draws:~/n7nix/email/pat $ ./pat_ctrl.sh status
 Status for draws-manager: NOT RUNNING and NOT ENABLED
 Status for pat: NOT RUNNING and NOT ENABLED
Port 8080 NOT in use
pi@draws:~/n7nix/email/pat $ ### Integrating script first time before start WSJTX and JS8Call
pi@draws:~/n7nix/email/pat $ # change baudrate for KX3 to 38400
pi@draws:~/n7nix/email/pat $ cd
pi@draws:~ $ cd n7nix/hfprogs
pi@draws:~/n7nix/hfprogs $ nano wsj_ctrl.sh 
pi@draws:~/n7nix/hfprogs $ ./wsj_ctrl.sh -a kx3 start
Setting radio name to: radio_kx3, rig name: KX3
 == rigctld-wsjtx systemctl unit file check
Service: rigctld-wsjtx, status: 3
Systemd service files found
Starting service: rigctld-wsjtx
Service: rigctld-wsjtx, status: 0
pi@draws:~/n7nix/hfprogs $ # Ardop start for KX3
pi@draws:~/n7nix/hfprogs $ cd
pi@draws:~ $ rigctld-wsjtx -m 2045  -r /dev/ttyUSB0 -s 38400 -P GPIO -p 12
 
^A^[c^C
pi@draws:~ $ 
pi@draws:~ $ cd
pi@draws:~ $ cd n7nix/email/pat
pi@draws:~/n7nix/email/pat $ nano config.json
pi@draws:~/n7nix/email/pat $ 
pi@draws:~/n7nix/email/pat $ cd
pi@draws:~ $ cd n7nix/email/pat
pi@draws:~/n7nix/email/pat $ ./pat_ctrl.sh status
 Status for draws-manager: NOT RUNNING and NOT ENABLED
 Status for pat: NOT RUNNING and NOT ENABLED
Port 8080 NOT in use
pi@draws:~/n7nix/email/pat $ cd ~/bin
pi@draws:~/bin $ ./piARDOP_GUI
qt5ct: using qt5ct plugin
qt5ct: D-Bus global menu: no

Edit final check:
pi@draws:~ $ cd
pi@draws:~ $ cd n7nix/ardop
pi@draws:~/n7nix/ardop $ ./ardop_ctrl.sh status | grep -i pat
ardop_ctrl.sh: Need to Install pat
Systemd unit file: /etc/systemd/system/pat.service NOT found.
proc pat: 1, NOT running
pi@draws:~/n7nix/ardop $ 

Join udrc@nw-digital-radio.groups.io to automatically receive all group messages.